Чий sportbank: хто власник, чия ліцензія, відгуки клієнтів

Сьогодні діджиталізація проникла у все наше життя, тому оплатити будь-яку послугу в інтернеті це вже необхідний маст хев, а не просто розкіш. Саме тому наразі існує багато зручних мобільних банків, серед яких відрізняється sportbank. Попри те, що є багато офіційної інформації на сайті банку, в договорах, у клієнтів, на що вказують відгуки в мережі, часто виникає запитання, чий спортбанк.

Що таке sportbank і хто його створив?

Sportbank це банк, який працює повністю без відділень і пропонує максимальний набір продуктів та послуг онлайн. Він був створений у 2019 році спільними зусиллями IT-компанії Dyvotech та першого профільного фінтех-фонду N1, а його засновниками стали Денис Саприкін та Микита Ізмайлов.

Аби запустити мобільний банк, для засновників необхідно було виконати одну з трьох умов:

● отримати банківську ліцензію, що не є простим завданням;

● придбати вже існуючий банк з чинною ліцензією;

● знайти банк-партнер, у якого є вже ліцензія, та почати співпрацю.

Тож sportbank знайшов партнера. Важливо розуміти, що банк-партнер і дочірній банк це абсолютно не тотожні речі, адже останній повністю підпорядковується головному банку, у той час, як банк-партнер надає лише можливість працювати під своєю ліцензією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cкільки валюти українці обміняли за останній місяць: в НБУ відповіли

Спочатку банком-партнером був невеликий ОКСІ БАНК. Коли проєкт набрав оберти, то новим банком-партнером став “ТАСКОМБАНКОМ”. Така інтеграція позитивно вплинула на сприйняття банку та довіру клієнтів, оскільки ТАС є однією з найнадійніших фінансово-промислових груп в Україні. Партнерство позначилось і на кількості нових клієнтів. На сьогодні у sportbank майже 500 тис. клієнтів.

Глобальною соціальною місією банку вони вибрали популяризацію спорту та стимулювання українців вести активний спосіб життя. Для цього клієнтам запропонували отримувати 10% кешбеку на власні та кредитні кошти за купівлю спортивних товарів та послуг. Крім того, клієнти могли безкоштовно або зі знижкою тренуватися у понад 100 партнерських фітнес-центрах по всій країні.

Як змінилися умови і робота sportbank з початком війни?

З початком війни в принципі змінилася радикально сама реальність для українського бізнесу. Більшість клієнтів банку стали вимушеними переселенцями з платоспроможністю, що різко впала. А банкам, як і sportbank, довелося відмовитися від багатьох пропозицій для клієнтів.

Але попри все банк продовжує працювати та обслуговувати своїх клієнтів онлайн, про що свідчать і відгуки клієнтів, які можуть вільно користуватися послугами банку, як в Україні, так і за її межами.

За п’ять місяців роботи в умовах воєнного стану sportbank запустив кілька нових продуктів:

● картка єПідтримка, яка дає можливість для зарахування коштів від держави у межах цільових програм допомоги від держави для громадян України;

● депозит “Booster” з максимальними 15 % річних і який повністю гарантується Фондом гарантування вкладів фізичних осіб;

● нова дебетова картка sport біла, яка призначена для розділення власних та кредитних коштів клієнта;

● окремий розділ “Благодійність”, аби клієнти могли максимально зручно робити донати на допомогу ЗСУ та інших фондів України.

Наразі sportbank не зупиняється і у реалізації ще кілька нових фіч та цікавих продуктів для клієнтів.

Sportbank видає картки на підставі ліцензій АТ “ТАСКОМБАНК”, AT “ОКСІ БАНК” і діє в регулятивному полі НБУ.

АТ “ТАСКОМБАНК”. Ліцензія Національного банку України на право надання банківських послуг №84, видана 25.10.2011, номер у Державному реєстрі банків 45 від 21.10.1991.

АТ “ОКСІ БАНК”. Ліцензія Національного банку України на право надання банківських послуг №247, видана 15.11.2011, номер у Державному реєстрі банків 30.