Авіація, ракети, РСЗВ. Росія смертельно вдарила по цивільних на Донеччині

Минулої доби, 1 серпня, окупаційні війська Росії накрили вогнем 12 населених пунктів Донеччини.

Вдарили по школах, житлових будинках і лікувальному закладу. Є вбиті та поранені цивільні, повідомила Національна поліція в Тelegram.

“Ворог атакував мирне населення з авіації, ракетних установок, артилерії, реактивних систем залпового вогню “Град” і “Ураган”. Зруйновані та пошкоджені 38 цивільних об’єктів 33 житлових будинки, з них шість багатоквартирних, дві школи, тубдиспансер, кемпінг, гаражі”, ідеться в повідомлені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на Донбасі: в районах Пісків, Бахмута й Зайцевого тривають бої

Росіяни обстріляли міста Авдіївка, Торецьк, Бахмут, Залізне, Соледар, Мар’їнка, Миколаївка, села Кам’янка, Зоряне, Кодема, Первомайське, Максимільянівка.

Поліція задокументувала чергові воєнні злочини російської армії.

1 серпня росіяни вбили трьох мирних жителів Донеччини. Стільки ж людей отримали поранення, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко. За його даними, двоє людей загинули в Мар’їнці й одна в Бахмуті. Водночас неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Уряд України запровадить обов’язкову евакуацію мешканців неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200220 тис. місцевих жителів.