Російські терористи обстрілюють українців, прикриваючись АЕС

Російські терористи обстрілюють позиції українських бійців, прикриваючись Запорізькою атомною електростанцією, яку вони зайняли у березні.

Тому українці не можуть бити у відповідь, пише американське видання The New Times.

Систематичні обстріли тривають із середини липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна “бавовна” в Енергодарі: окупанти масово звертаються в лікарні

В Україні пов’язують зміни у тактиці Росії з американськими реактивними системами залпового вогню HIMARS, що з’явилися на полі бою.

У липні російські військові поставили свої РСЗВ “Град” між будівлями реакторів, щоб захистити їх від ударів ЗСУ у відповідь, а також розмістили іншу військову техніку в машинному залі першого енергоблоку.

Полковник ЗСУ Сергій Шаталов, підрозділ якого воює на протилежному березі Дніпра, розповів, що після кількох тижнів ударів HIMARS російська артилерія переважно затихла, крім частин, розташованих на Запорізькій АЕС.

“Як ми можемо відповісти? Це ядерний об’єкт”, додав він.

Бойові дії поряд з атомною електростанцією становлять велику загрозу для України і можуть призвести до наслідків, які можна порівняти з аварією на Чорнобильській АЕС 1986 року, зазначає видання.

Окупанти систематично обстрілюють Нікополь із захопленого Енергодара.

Головне управління розвідки звернулося до мешканців Енергодара в Запорізькій області з проханням надати координати окупаційних військ і колаборантів.

Ще розвідка потребує місць розташування та маршрутів пересування військової техніки.