Вдруге платити не треба: у КМДА роз’яснили, як працюватиме транспорт під час тривоги

Маршрутка

Повномасштабна війна росії проти України

Нові правила стосуються і приватних перевізників – себто маршруток

У КМДА роз’яснили, як працюватиме громадський транспорт столиці під час повітряної тривоги. Раніше стало відомо, що на вимогу Ради оборони Києва, перевізники тепер зупинятимуться і проситимуть пройти до укриття на час дії сирени.

У міській адміністрації роблять важливе уточнення – пасажирам наземного транспорту не доведеться повторно оплачувати проїзд у таких ситуаціях.

“Відсьогодні наземний громадський транспорт зупинятиме рух у разі повітряної тривоги. Закликаю містян із розумінням поставитися до правила безпеки та після зупинки транспорту одразу йти в укриття і не створювати скупчення на зупинках. Після відбою повітряної тривоги пасажири зможуть продовжити рух у тому ж транспортному засобі або скористатися наступним. Повторно сплачувати проїзд у комунальному транспорті після відбою тривоги не потрібно. Контролери будуть попереджені про це та отримають відповідні інструкції”, – запевнив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Трамваї після сигналу тривоги довозитимуть пасажирів до найближчої зупинки, а автобуси та тролейбуси – до найближчої зупинки або іншого місця для безпечної зупинки. Вже після відбою тривоги – водій протягом 10 хвилин чекатиме на пасажирів. Якщо хтось не встиг повернутися за цей час – має право безкоштовно поїхати на наступному рейсі.

“Місто закликає приватних перевізників дотримуватися правил безпеки під час повітряної тривоги і також зараховувати пасажирам попередньо сплачений проїзд після відновлення руху”, – додав Поворозник.

Нагадаємо, столичний метрополітен вже довгий час під час повітряної тривоги не їздить наземними ділянками, а станції відкритого типу – зачиняються.