“Це допоможе нам зберегти життя людей”: Порошенко привіз 10 безпілотників Autel у 24-ту ОМБр імені Короля Данила

Петро Порошенко

Повномасштабна війна росії проти України

П’ятий президент наголосив: зараз треба об’єднати всі зусилля для контрнаступу ЗСУ

Петро Порошенко привіз 10 безпілотників Autel бійцям 24-ї бригади імені Короля Данила. Про це повідомляє пресслужба партії “ЄС”.

Зазначається, що раніше бригада також отримала нові пікапи Mitsubishi L200, куплені Фондом Порошенка спільно з волонтерами ГО “Справа Громад”.

Командир 24 ОМБр імені Короля Данила Роман Мамавко подякував за допомогу.

Допомога для українських захисників

“Можу сказати, що 24-та бригада не підведе. Це допоможе нам зберегти життя людей. Допоможе знати, що перед нами відбувається”, – сказав командир.

Він зауважив, що просування вперед під час контрнаступу завжди пов’язане з ризиком для бійців, тому безпілотники, які ведуть повітряну розвідку, вкрай важливі.

“Найважчу роботу робить солдат, який йде і просувається вперед на полі бою. Завдяки цим коптерам просуватися вперед безпечніше, і зберегти життя військовослужбовців Збройних Сил України, 24 бригади, тому що вони – найцінніші. Наші захисники”, – наголосив командир.

Порошенко зазначив, що його Фонд разом з волонтерами привезли для ЗСУ 350 дронів Autel.

“Вони мають надійти в кожну бригаду Збройних Сил України. І для нас велика честь та приємність сьогодні передати у найнадійніші та найпрофесійніші руки ці перші 10 дронів”, – наголосив п’ятий президент. 

Допомога для українських захисників

Зазначається, що днями Порошенко передав десантникам систему БПЛА Poseidon.

“Це вже крилатий безпілотник, рівня оперативного командування. Він літає понад 4 кілометри. Бачить понад 15 кілометрів. Має високу стійкість до застосування засобів радіоелектронної боротьби противника”, – розповів він про потужні характеристики літального апарату.

Також Порошенко повідомив, що укладає угоду на імпорт в Україну ще БМП, і ця гусенична броньована техніка також піде на основні напрямки контрнаступу. П’ятий президент наголосив: зараз треба об’єднати всі зусилля для контрнаступу ЗСУ.

“Контрнаступ має відбутися зараз. Контрнаступ має зірвати псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях. Контрнаступ – це те, чого чекає від України весь світ. Те, чого чекають від Збройних Сил України усі українці”, – зауважив лідер пертії “ЄС”.

“Ми всі прагнемо і впевнені в нашій перемозі. Тому що з нами дійсно вся Україна, кожна людина, яка чим може, тим допомагає і працює дійсно на перемогу. Це наша спільна мета. Наша спільна ціль, яку ми обов’язково досягнемо і перемога буде за нами. Тому що з нами весь український народ і з нами Бог”, – наголосив комбриг 24-ї ОМБр.

“Підтримка Збройних сил України – наразі пріоритет благодійної діяльності Петра Порошенка. З 24 лютого на потреби армії витрачено понад півмільярда гривень. За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброю (зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше), десятки автомобілів на потреби фронту, серед них бронемашини та вантажівки, тепловізори, дрони, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування (в тому числі велика кількість зерна і продуктові набори як для військових, так і для мешканців визволених міст”, – підсумували у пресслужбі. 

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 158 днів повномасштабної війни.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.