Верещук закликала донеччан готуватися до евакуації

Ірина Верещук

Повномасштабна війна росії проти України

Області в центрі та на заході країни готуються приймати наших людей зі сходу

Віцепрем’єр–міністр, міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала донеччан готуватися до евакуації.

“На Донеччині тривають бої. Ворог продовжує цілеспрямовано руйнувати цивільну інфраструктуру: немає газопостачання, можливі проблеми з електро– та водопостачанням. Попереду осінньо–зимовий період. Тому людей треба перевозити до більш безпечних регіонів. Особливо жінок, дітей, людей похилого віку, а також хворих і маломобільних”, – написала Верещук у телеграм–каналі.

Вона зазначила, що з огляду на це влада готує жителів Донецької області до евакуації. “Створено штаб, розгортаємо сили та засоби. Області в центрі та на заході країни готуються приймати наших людей зі сходу”, – заявила віцепрем’єрка.

Вона також звернулася до жителів Донецької області із закликом вчасно евакуюватись із регіону.

“Якщо не евакуюєтеся, коли це можливо, потім можете опинитися в ситуації, коли ви без електрики й води, без тепла та зв’язку, без ліків та їжі, під обстрілами, піддаєте себе та своїх близьких смертельній небезпеці. Немає причин так робити. Евакуюйтеся. Вчасно. Тому будьте мудрими та готуйтеся до евакуації!” – написала вона.

Нагадаємо, контрнаступ України на Херсонщині набирає обертів.

Також, українська армія знищила вже загалом понад 40 тисяч ворогів. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.