У київському метро провели інструктаж із домедичної допомоги та мінно-вибухової безпеки – що цікавого розповіли (Відео)

Тренінг у метро

Повномасштабна війна росії проти України

На станції метро Золоті Ворота пасажирам пояснюють, як захистити себе в умовах небезпеки

“На сьогодні ситуація в Києві умовно покращилася. Ми переходимо ув звичайний ритм життя, але, на жаль, в ньому ми щодня чуємо звуки сирен”, – зауважив начальник КП “Київський метрополітен” Віктор Брагінський.

На станції метро Золоті Ворота пасажирам пояснюють, як захистити себе в умовах небезпеки, зокрема, мінно-вибухової.

“З’явиться в полі зору якийсь предмет невідомий, наприклад,то треба зупинити свою зацікавленість, а звернутися до професійних людей, які мали б розібратися тому, що ворог працює дуже професійно, не стоїть на місці і різні такі штучки, яких ми не знаємо і ніколи не бачили в своєму житті”, – розповідає киянка Наталія.

Фахівці з ДСНС попереджають, що небезпека натрапити на мінно-вибуховий пристрій досі висока.

“На жаль, не території Київської області, де велися бойові дії зустрічаються майже всі вибухонебезпечні предмети, які ви сьогодні бачите перед собою. Це різноманітні протипіхотні міни, артилерійські снаряди, протитанкові міни, ручні гранати і так далі”, – повідомляє заступник начальника групи піротехнічних робіт ДСНС України Іван Шепілєв.

Працівникам ДСНС досі надходять повідомлення про підриви на протитанкових мінах, які по собі залишають москалі, коли відходять із раніше зайнятих територій. Не підходь, не чіпай, дзвони сто один – три головні правила у випадку, якщо ви побачили підозрілий предмет.

“Необхідно зупинитися, ні в якому разі до нього не підходити. Це треба помітити цю місцевість якимись підручними засобами, наприклад, це може бути: якась палиця, якась ганчірка, якась бляшанка. попередити оточуючих людей, які, якщо такі знаходяться навколо людини, про те, що ця місцевість є імовірно небезпечною, і викликати екстренні служби такі як, сто один або сто два”, – пояснює Іван Шепілєв.

У ДСНС розповідають, що часто люди не знають, як діяти у надзвичайних ситуаціях – панікують. Аби організувати себе, пропонують кілька вправ:

  • Дихальні, оскільки дихання вирівнює серцевий ритм, а також сприяє інтелектуальній діяльності.
  • М’язо-релаксаційні вправи. Розбити, розірвати, зім’яти, стиснути – усе, що трапиться під руку, може вгамувати нервовий стрес.

“Це дійсно дієво і вони це використовують. І коли проходить певний проміжок часу, вони кажуть: “Ой, ви нам розповідали про вправи – вони дійсно класні, вони нам допомагають”, – переконує психологиня ДСНС України Іванна Давиденко.

Представники Червоного хреста провели тренінги з домедичної допомоги. Експерти радять діяти за чітким алгоритмом.

  • Перше – огляд місця події. Чи безпечно тут для людини, яка надає допомогу, та того, хто її потребує.
  • Далі – огляд постраждалого. Важливо визначити, чи є кровотеча, чи людина дихає та чи при свідомості вона.

“Наприклад, у вас кровотеча з руки іде. Людину просимо зажати, потім шматком тканини затискаємо цю рану. Якщо людина в змозі її тримати – хай тримає. Якщо не в змозі, то тримаємо і ще одним шматком тканини ми повинні зробити – туго замотати на рані цей шматок тканини. Це називається “тиснуча пов’язка”. Ми туго замотуємо і робимо двійний тугий вузол на рані”, – каже Інструктор із першої допомоги товариства Червоного хреста України Всеволод Ільїн.

На тренінгу всіх укотре закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і вчасно шукати місця укриттів. Із собою брати змінні речі та ліки.

“Якщо треба на першу допомогу – що повинно бути біля себе. Ну. окрім документів, які предмети. Там: плащ, якісь засоби гігієни, медичні предмети, білизна, шкарпетки, – все”, – зауважує киянин Олександр Волинець.

Нині у столиці діє більше 4, 5 тисяч найпростіших укриттів для населення. З адресами можна ознайомитися на сайті ДСНС. На час повітряних тривог станції метро також працюють як укриття – вхід до них безкоштовний.

Назар Войтенков, Сергій Новіков, “5 канал”.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 154 дні повномасштабної війни.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.