“Європа переживає складні часи, але зараз пишеться її історія” – Залужний

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний провів телефонну розмову з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.

“Привітав генерала Каволі з призначенням на цю важливу і відповідальну посаду. Європа переживає складні часи, але саме зараз пишеться її історія. Те, якою вона буде, великою мірою залежить від нашої співпраці”, – повідомив Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден призначив нового командувача об’єднаними силами НАТО в Європі

Генерали обговорили робочі питання. Зокрема, відзначили важливість спільної роботи офіцерів на рівні штабів.

Залужний додав, що його з генералом Каволі двостороння зацікавленість у постійній комунікації “є хорошою основою для інтенсифікації військового співробітництва між Україною та НАТО”.

Генерал армії США Крістофер Каволі вступив на посаду нового верховного головнокомандувача Об’єднаних сил НАТО в Європі на церемонії в місті Монс, Бельгія.

Каволі приймає на себе командування в умовах “повернення жорстокого конфлікту до Європи”, заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

На цій посаді він замінює генерала США Тода Волтерса, який йде у відставку.

Генерал нестиме основну відповідальність за планування та реалізацію військових заходів, спрямованих на захист Альянсу та стримування Росії.