Мати “сонячної” доньки не позиватиметься проти фіксера за інтервʼю

Мати загиблої у Вінниці 4-річної Лізи Ірина Дмитрієва не позиватиметься проти фіксера Антона Кудінова за те, що той опублікував інтервʼю з нею.

Чоловік зі знімальною групою італійського каналу записав реакцію жінки на звістку про смерть її дитини, а потім виклав все у Facebook. Про рішення повідомила дружина брата Ірини Вікторія Дмитришина, пише “Детектор медіа”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вінниці “сонячну” Лізу проводжають в останню путь

Хоча спочатку родина Ірини збиралася подати до суду, але жінка попросила цього не робити.

“Іринка попросила, щоб наша сім’я не втручалася, не розбиралася і взагалі залишила у спокої цього чоловіка. Вона не хоче цих розбірок, і ми це розуміємо і приймаємо. Тому на прохання Іри ніякого позову до суду від родини не буде”, зазначила Вікторія.

Ірина Дмитрієва, яка з 4-річною донькою потрапила під ракетний обстріл у Вінниці 14 липня, перебуває в реанімації. Має важкі поранення. ЗМІ декілька разів писали, що вона померла, але жінка жива.

У мережі зʼявилося відео з Іриною. Жінка на ньому плаче, іноді їй стає важко дихати, оскільки вона перенесла операцію.

Антон Кудінов із знімальною групою італійського телеканалу RAI News 24 проник до палати інтенсивної терапії, де Ірина перебувала після ракетного удару.

Він показав жінці відео її загиблої дитини, записав реакцію та коротке інтерв’ю пораненої жінки та опублікував його у Facebook. Комісія із журналістської етики засудила дії фіксера.

Представники місцевої влади зазначили, що журналісти не отримали попереднього дозволу від військової адміністрації, який є обов’язковим для відвідування лікарень під час дії воєнного стану.