Творці “Кріпосної” офіційно припинили співпрацю з російськими акторами

Креативна продюсерка й сценаристка серіалу “Кріпосна” Тала Пристаєцька офіційно повідомила про зміну акторів. Через жорстоку війну, яку веде Росія проти України, автори четвертого сезону проєкту відмовилися від російської мови та співпраці з російськими акторами.

Зараз відбуваються зйомки в Польщі, де також покажуть нові серії. Про це Пристаєцька оголосила в Facebook.

“З огляду на величезну кількість дуже різної інформації щодо четвертого сезону “Кріпосної”, мені видається нині важливим донести таке: жодного актора-громадянина РФ у дозйомі четвертого сезону “Кріпосної”, який просто зараз відбувається у Польщі, немає”, заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чаклунка, дружина козака й акторка: які ролі стали знаковими в карʼєрі Руслани Писанки

Головну роль у сюжеті четвертого сезону грала акторка з РФ Тетяна Ратнікова. Її персонажа вирішили замінити дублеркою, хоч росіянка нібито засудила агресію Росії.

“Серіал для показу на всіх територіях дублюється українською мовою. Російської мови у проєкті не буде”, додала сценаристка.

Пристаєцька також наголосила, що в жодного члена знімальної команди немає ані найменшого сумніву, що Російська Федерація країна-загарбниця. Тому “Кріпосна” не співпрацюватиме з росіянами й відмовиться від використання російської мови.

Про це продюсерка змушена була повідомити на тлі скандалу, що виник навколо серіалу. У зйомках після повномасштабної війни продовжували брати участь російські актори, які вирішили промовчати про геноцид українського народу.

Актор Руслан Пахомі, більш відомий за телесеріалом “Кріпосна”, служить в Ізмаїльському загоні. Він вчився, працював барменом, відслужив строкову службу, встиг знятися в кіно, а тепер служить за мобілізацією.

Чоловік каже, що прихід окупанта для кожної родини горе, бо він руйнує та краде все, що було нажите роками.