Главам МЗС Чехії та Австрії показали зруйнований Ірпінь і залишки “Мрії”: фото

На Київщину прибули міністри закордонних справ Чехії Ян Ліпавський та Австрії Александер Шалленберг. Делегація з офіційним візитом відвідала Гостомель та Ірпінь 20 липня.

Зокрема, вони оглянули залишки українського літака “Мрія” на військовому аеродромі “Антонов” у Гостомелі. Потім Ліпавський і Шалленберг відвідали розбомблені окупантами житлові масиви в Ірпені. Про це повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації в Telegram.

“Гостей зустрічав заступник голови Київської ОВА Віталій Власюк із керівниками органів місцевих громад. Представники країн своїм приїздом демонструють солідарність з Україною на тлі агресивних дій Російської Федерації”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем’єр-міністр Нідерландів приїхав на Київщину: перші фото

Мер Ірпеня Олександр Маркушин зазначив, що місто вже отримує відчутну підтримку від Австрії та Чехії.

“Тисячі ірпінців знайшли безпечний прихисток у цих країнах. Крім того, Австрія почала надавати нам допомогу в рамках відновлення міста”, написав він в Telegram.

У середу, 20 липня, до Києва з офіційним візитом приїхали міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський та його австрійський колега Александр Шалленберг.

Ліпавський повідомив про свій візит, опублікувавши відео з вокзалу. Зазначив, що має низку запланованих зустрічей з українськими посадовцями.