Призначення керівника САП блокують – активіст-антикорупціонер

Офіс президента блокує призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Вчорашнє засідання конкурсної комісії з оголошення переможця нічого не змінило, заявив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Активіст звинуватив у блокуванні призначення керівника САП президента Володимира Зеленського і керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

“Просто до вчора Банкова прикривалася відсутністю рішення комісії. Тепер буде тим, що це рішення не надсилатимуть генпрокурору”, заявив голова ЦПК.

“І це все після того, як Зеленський на всю країну заявив, що вимагає негайного призначення переможця конкурсу”, додав Шабунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Зеленський призначив Татарова ще на дві посади” мережі про кадрові рішення президента

Також активіст нагадав про призначення нового директора Національного антикорупційного бюро.

“До речі, в тому ж зверненні Зеленський наказав КМУ інтенсифікувати конкурс на директора НАБУ. І після його слів там теж нічогосінько не змінилося. Навпаки – стало гірше (напишу про це окремо)”, заявив активіст.

19 липня комісія визначила переможця конкурсу на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури детектива Національного антикорупційного бюро Олександра Клименка.

Конкурс тривав з січня минулого року.

Члени комісії під неформальним керівництвом заступника керівника ОП Олега Татарова зривали засідання і блокували визначення переможця, заявляли активісти.

Клименко розслідував справу щодо Татарова.