Почалися переговори “Рамштайн-4” – Україні передадуть ще чотири HIMARS

Почалася четверта зустріч Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн-4”.

Вона проходить онлайн. Бере участь міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє міністерство оборони США у Twitter.

“Важливо обговорити нагальні потреби України для захисту своїх громадян та своєї суверенної території. Наша підтримка допомагає змінити ситуацію на полі бою. Цього тижня ми оголосимо про наступний пакет військової допомоги для України. До нього увійдуть ще чотири HIMARS, які українці так ефективно використовують і які суттєво змінили ситуацію на полі бою”, сказав у вступній промові міністр оборони США Ллойд Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні відбудеться чергова зустріч у форматі “Рамштайн”: у МЗС розповіли, чого очікувати

У новий пакет допомоги також увійдуть снаряди для реактивних систем залпового вогню й артилерії.

Остін каже, що ЗСУ не дають російським загарбникам досягти своїх стратегічних цілей. Тож важливо продовжувати підтримку.

США та їхні союзники впродовж останніх місяців мобілізують свої ресурси для надання Україні максимуму потрібної військової допомоги для перемоги над російськими загарбниками.

Безумовним лідером військової допомоги лишаються США. При цьому вони спираються не лише на ініціативу “Рамштайн” і лендліз, повноцінне фінансування якого розпочнеться з 20222023 фіскального року, хоча логістичні моменти відпрацьовують вже зараз.