На Львівщині відкрили нове модульне містечко – зі зручностями в кімнатах

На Львівщині у селі Бортятин Судововишнянської громади відкрили ще одне модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб.

На відміну від інших подібних містечок, в цьому є зручності в кімнатах. Про це повідомляє очільник Львівської обласної адміністрації Максим Козицький в Telegram.

“Тепер 40 матерів із дітьми та людей похилого віку із Донецької та Луганської областей матимуть житло, забезпечене усім необхідним”, йдеться в повідомленні.

Сімʼї, яких поселили в містечко, раніше жили в школах, дитсадках та інших комунальних закладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові запрацювала безкоштовна їдальня її відкрили переселенці зі Слов’янська

Модульне містечко складається з 10 контейнерів. У спальних кімнатах модулів є кухня, санвузли й душові.

“Реалізувати проєкт вдалось у межах Меморандуму про співпрацю з міжнародним благодійним фондом “Safe Path Group” який профінансував будівництво. А також за підтримки благодійних міжнародних фондів США, Австралії та Нової Зеландії”, зазначив Козицький.

Внаслідок воєнних дій Росії понад 2,1 млн українців залишилися без житла. Щоб забезпечити людей оселею, потрібно близько 600 тис. квартир, повідомляють в Офісі президента. Тимчасово для вирішення цього питання вже створили контейнерні містечка у Львові, Бородянці й Бучі на Київщині. Таке житло придатне для використання протягом трьох років, далі людей потрібно перемістити в постійне.

Українські архітектори зараз масово створюють проєкти постійного житла для переселенців. Gazeta.ua розпитала експертів про модульне будівництво та які є альтернативи для нагального вирішення питання житла для переселенців.