Кадировським імамам наказали агітувати проти України в мечетях – ЗМІ

У Чечні під час п’ятничної проповіді імами вербують людей до батальйону “Ахмат” для участі у війні проти України.

Найманцям пропонують 50-60 тис. руб. Записатися в “Ахмат” може будь-який чоловік від 18 до 40 років, пише чеченський громадсько-політичний рух 1ADAT у Telegram

Засновник 1ADAT Ібрагім Янгулбаєв розповів, що імами обіцяють парафіянам, що в Україну їх не повезуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Сіверськодонецьком ліквідували розвідгрупу кадировців

“Таку установку дав муфтіят імамам у чотирьох мечетях у різних районах Чечні. Під час п’ятничних молитов завжди оголошується якась політична повістка. Й імами говорять про це в мечетях, на своїх сторінках та в Telegram-каналах. У такий обманний спосіб Кадиров приваблює добровольців для участі у війні проти України. І йдуть туди лише кадировці й дрібні лизоблюди”, сказав він.

7 червня влада Чечні повідомила, що на війну в Україну вирушили понад 8 тис. осіб. Спікер чеченського парламенту Магомед Даудов заявив, що 1360 з них чеченські добровольці.

Янгулбаєв наголосив, що справжніх добровольців у Чечні майже не залишилося. Силовики залякують людей, катують і погрожують кримінальними справами.

Влада РФ хоче зібрати у всій країні 34 тис. добровольців. Після місячного підготування їх збираються відправити воювати в Україну.

Вони не будуть готові до бою за такий короткий термін, повідомляє Інститут вивчення війни у зведенні за підсумками 13 липня.