Сімʼя загиблого британця в ОРДО звинуватила Росію: подробиці

Сім’я померлого в полоні так званої ДНР британця Пола Урі звинуватила в його смерті уряд Росії і тих, хто безпосередньо тримав його в ув’язненні.

Британець страждав на діабет першого типу, але в момент затримання мав інсулін, пише BBC News.

Окупанти не могли не знати, що це за засіб і за якого діагнозу його прописують.

Вони також відмовлялися пускати до бранців представників Червоного Хреста та інших міжнародних гуманітарних організацій, які кілька разів поривалися перевірити, у яких умовах утримують британців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Він навіть не воював” смерть британця підтвердили в Інтернаціональному легіоні

Це свідчить тільки про те, вважає сім’я, що умови були жахливими, і сепаратисти не хотіли, щоб про це дізналися. Рідні Пола Урі заявили, що влада в Лондоні спільно з Червоним Хрестом робили все можливе для його звільнення, але їх неодноразові запити не задовольняли.

Зараз сім’я хоче повернути тіло Пола в Британію, проте правозахисники вважають, що шансів на це мало. У цьому випадку за допомогою судмедекспертизи в Британії можна було б точно встановити причини смерті Урі. Родичі підозрюють, що його могли катувати й саме це може бути головною причиною небажання ОРДО повернути тіло рідним.

У полоні так званої ДНР загинув британський волонтер Пол Урі. Причиною смерті пропагандистські російські ЗМІ називають “хронічні хвороби й пригнічений психологічний стан”. Також росіяни називають Урі не волонтером, а “найманцем, який воював”.

Російські загарбники викрали британця 45-річного Урі разом з товаришем і волонтером 22-річним Діланом Гілі 25 квітня на блокпосту біля Запоріжжя.