Російські окупанти виїхали з бази в Мелітополі: що відомо

У захопленому Мелітополі Запорізької області окупанти проводять чергову ротацію.

Загарбники вивезли військову техніку з подвір’я колишнього профтехучилища №24. Воно розташоване у густонаселеному районі на бульв. 30-річчя Перемоги, пише Telegram-канал “Риа-Мелитополь”.

Окупанти залишили там муляжі. Сподіваються, що Збройні сили України вдарять по місту, щоб потім використати це у пропаганді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перетягують стару техніку з Криму до Херсона Федоров

Раніше навколо колишнього ПТУ №24 загарбники збудували паркани заввишки 2,5 м. Звезли туди понад 30 автобусів та кілька десятків білих джипів із синьою смужкою. Потім пригнали бронетранспортери та іншу військову техніку.

У приміщенні колишнього Сервісного центру Міністерства внутрішніх справ в адміністративній будівлі заводу “Продмаш” окупанти розмістили свою службу автоінспекції. Будівлю обвішали прапорами РФ.

“Буквально вчора в нову рашистську “годівницю” було оголошено набір співробітників. Вимоги у колаборантів жорсткі. Беруть чоловіків та жінок з будь-якою освітою, але не старше 35 років”, йдеться у повідомленні.

На тимчасово захоплених територіях Запоріжжя окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, на підтвердження цього місцеві гауляйтери на центральних каналах російської пропаганди зробили заяви, що вони пропонують запровадити на тимчасово окупованих територіях смертну кару.

99% громадян у Мелітополі чинять опір окупаційній “владі”. Нещодавно місцеві фермери підсунули окупантам отруєну черешню, яка викликала масові захворювання в терористів.

У Мелітополь не можуть завезти донорську кров із Запоріжжя. Деяких груп крові немає на території міста. Неможливе перероблення крові. У людей у місті відбирають квартири. Росіяни селяться, не питаючи власників.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

ЗСУ готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

Українські військові тісно співпрацюють з херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області.