“Війна нервів. У ворога нема сил наступати” – Старух описав ситуацію на Запоріжжі

У Запорізькій області по лінії зіткнення відбуваються десятки обстрілів щодня.

Окупанти не мають сил наступати, бʼють по житлових будинках. Про ситуацію в регіоні розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

“Практично в нашому напрямку у ворога вже немає сил наступати, хоча вони і роблять спроби концентрувати свої зусилля, щоб наступати. Відбувається війна нервів, ми б’ємо по воєнних складах окупанта, а вони б’ють по наших житлових спорудах, по полях, нищать хліб та наші будинки”, зазначив він.

Попри обстріли, щодня проводиться евакуація людей із регіону. Потік людей зменшився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Запоріжжя: ракети влучили у цех, є великі руйнування

“За вчора виїхало 1200 людей, 485 з них мешканці Херсонської області, майже 100 маріупольці, всі інші мешканці Мелітопольського, Бердянського, Василівського та Пологівського районів Запорізької області”, розповів Старух.

У Запоріжжі діють волонтерські центри, вимушеним переселенцям надають різноманітну допомогу.

“У одному з університетів Запоріжжя стартував проєкт “Правничий легіон”. Він розрахований на надання безкоштовної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам, які перебувають в обласному центрі. Також продовжують свою роботу вже відомий хаб у “Козак Палаці” та інші хаби, які обслуговують потреби людей безпосередньо по районах”, зазначив керівник ОВА.

Він також розповів, що деякі люди з регіону намагаються виїжджати додому у зони бойових дій, адже там вони залишили своє господарство. Старух порекомендував дочекатися повної стабілізації ситуації на території.

13 липня російські окупанти обстріляли Запоріжжя. Зафіксували два прильоти ворожих ракет. Влучили в підприємство.

Під час обстрілу в Запоріжжі був сенатор штату Небраска Том Брюер. Він пише звіт про війну в Україні. Підніматиме у США тему надання Україні більшої кількості зброї.

З самого початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили та не дає просунутися їм углиб країни.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські окупанти намагаються утримуватися на рубежах відступу. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон було захоплено майже на 60%.