Нідерлади офіційно припинили економічну співпрацю з РФ – посол

Нідерланди на офіційному рівні розірвали всі економічні звʼязки з Росією.

Бізнес також просять покидати ринок РФ. Про це розповів посол України в Нідерландах Максим Кононенко в інтерв’ю Укрінформу.

“На офіційному рівні Нідерланди розірвали всі наявні економічні зв’язки з РФ та засудили воєнну агресію Кремля проти українського народу. Зараз відсутні будь-які економічні проєкти з російською стороною”, йдеться в повідомленні.

Країна також продовжує запроваджувати санкції проти Росії.

“На постійній основі ведеться комунікація між урядом та бізнес-сектором, яка координується через МЗС та Нідерландське агентство підприємств, щодо імплементації санкцій”, повідомив посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з прем’єром Нідерландів фото

Нідерландський бізнес також просять виходити з російського ринку. Серед найбільших нідерландських компаній, які вийшли або перебувають у процесі виходу з російського ринку, можна назвати MassageBird, Heineken, Damen, Deloitte, ING, Houthoff, KLM, Airbus, Prosus, Rabobank, Boksalis, Stellantis та інші.

Більшість із нідерландських компаній, які досі функціонують на території РФ, перебувають у стані пошуку можливості продати свої підприємства та продовжити роботу поза її межами.

Крім того, нідерландський бізнес в Україні надає гуманітарну допомогу українцям.

“Натомість більшість нідерландських підприємств, які мали зв’язки та функціонували на території України, продовжують підтримувати нас: вони виплачують заробітну платню українському персоналу, надають гуманітарну і фінансову допомогу. Готуються взяти участь у післявоєнній відбудові країни. Особливо це стосується сільськогосподарського сектора”, сказав Кононенко.

Нідерланди передадуть Україні сучасну важку зброю, панцирники і самохідні гаубиці. Про це сказав прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на спільному з президентом України Володимиром Зеленським брифінгу.