Українська авіація 1700 разів вдарила по позиціях окупантів: подробиці

Із 24 лютого українська авіація 1700 разів ударила по позиціях окупантів та знищила 217 ворожих літаків.

Щодня наша авіація працює та завдає бомбових, групових авіаударів по позиціях окупантів. Про це 13 липня під час брифінгу розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

“Найбільшими важливими цілями є логістичні цілі противника та склади боєприпасів. Станом на вчора із 24 лютого авіація здійснила 1700 авіаударів по позиціях окупантів. Також діють винищувачі, контролюють повітряний простір. Також у стані повної бойової готовності постійно перебувають зенітно-ракетні війська”, повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боєприпаси детонували 5 годин Федоров розповів про пожежу на базі окупантів

Станом на сьогодні Повітряні сили України збили 217 ворожих літаків, 188 гелікоптерів, 665 безпілотників. Вже 2,5 місяця противник не залітає в повітряний простір нашої держави, який контролюється силами оборони. Діє з території Росії, Білорусії, Чорного та Каспійського морів, запускаючи різні типи ракет.

Також Ігнат спростував пропагандистську інформацію про те, що нібито сьогодні було збито чотири українських літаки.

“Ця інформація не відповідає дійсності. Всі наші літаки виконують свої завдання та перебувають там, де їм потрібно”, додав він.

Російські окупанти значно зменшили кількість артилерійських обстрілів по позиціях українських захисників. Сталося це на тлі постійного знищення російських складів із боєкомплектом для артсистем. Ще 9 липня окупанти розстрілювали всю лінію фронту. Найбільше помічено обстрілів на сході країни.

Втрати російських окупантів в Україні на 13 липня становлять 37 570 осіб. 12 липня ще 100 загарбників поповнили лави “200-х”.