Окупанти виганяють з гуртожитку працівників Херсонського театру ляльок

Сьогодні в Херсоні окупанти виселили з гуртожитку працівників обласного театру ляльок.

Колабораціоністи поставлять з понеділка нового начальника театру, повідомляє перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у Telegram.

“Ставлення до культури в орків таке саме, як і до наших людей. Ці артисти намагалися продовжувати працювати для дітей навіть за умов війни, аж до окупації міста!” пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого не слід робити в окупованому Херсоні експерт дав поради

Директора театру викрадали та били після одного з мітингів на пл. Свободи. Тепер його звільняють.

“Оркам почуття обов’язку та самовідданості невідоме. А все, що не можна пограбувати чи розікрасти, їм не дуже цікаво”, додав Соболевський.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

ЗСУ готуються до контрнаступу на Херсон. Цьому сприяють точкові удари захисників по складах боєприпасів російських військ у тимчасово захопленій Херсонській області.

Українські військові тісно співпрацюють із херсонськими партизанами, які координують і наводять на знищення складів в області.