Іспанія проходить хвилю аномальної спеки: місцями до 44°С

В окремих районах Іспанії оголосили найвищий рівень попередження через надзвичайну спеку. Місцями очікують до 44°C.

Про це повідомляє видання El Pais.

У метеорологічній службі повідомили, що починається піковий період екстремальних температур, а помітного похолодання не варто сподіватися раніше понеділка.

Найспекотніше має бути в Андалусії та Екстремадурі, де очікується до 44°С. У понеділок в районах, де очікується найбільша спека, стовпчик термометра на десяти метеостанціях вже досягнув 43°С. Ще для близько половини території країни оголосили другий, помаранчевий рівень попередження – очікується близько 40°С.

У четвер і п’ятницю очікуються настільки ж високі показники.

За словами фахівців, ця хвиля спеки за інтенсивністю і тривалістю вже подібна до найгірших в історії спостережень, які теж сталися в останні роки – у серпні 2021 та червні 2019 року.

Раніше повідомлялося, що міністри ЄС схвалили кліматичні заходи щодо радикального скорочення викидів. Переговори тривали сімнадцять годин та завершилися компромісною угодою, яка наблизила Євросоюз до скорочення викидів парникових газів на 55% цього десятиліття.

Липень 2022 року в Україні очікується спекотнішим, ніж за кліматичної норми. Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.