“Розуміють, що їм не вижити” – загарбники планують наступ на Запоріжжі

Збройні сили України знищили велику кількість техніки та особового складу російських загарбників в Мелітополі.

Росіяни планують наступ, розповів під час брифінгу 13 липня міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Gazeta.ua.

“За останні два тижні ситуація стала напруженішою. Наші захисники не дають спокійно жити рашистам. З рейок зійшов вантажний потяг окупантів, був підірваний залізничний міст та знищена військова частина окупантів. З цього дня росіяни чітко розуміють, що в Мелітополі їм не вижити. А вчора ЗСУ знешкодили ще одну базу окупантів, поблизу селища Мирне”, – розповів Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перетягують стару техінку з Криму до Херсону Федоров

Зазначив, що для людей в окупації це радісні новини. Але разом з тим окупанти продовжують тиск. Саме вчора один з найманців окупантів, якого вони поставили керувати медициною, зібрав людей. Та наказав підготуватися до наступу.

Відучора росіяни перестали випускати місцеве населення з Мелітополя. Якщо раніше до Запоріжжя щодня виїздило 300-400 машин на добу вчора змогли виїхати лише 30 автівок.

У ніч на 3 липня Збройні сили України вивели з ладу одну з чотирьох військових баз росіян у Мелітополі, що розташовувалася на місцевому аеродромі. ЗСУ завдали понад 30 ударів по російському об’єкту, розповів Федоров.

Російські окупанти вивезли госпіталь із тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області вночі 6 липня. У результаті повної ліквідації військової бази загарбників на аеродромі поранення отримали майже 300 росіян. Ще 150 повернуться в Росію “200-ми”: серед ліквідованих є й російські офіцери. Поранених із госпіталю вивезли.

У селищі Мирне Мелітопольського району Запорізької області горіла військова база російських окупантів. Найманці захопили базу військової частини Міністерства надзвичайних ситуацій. Після того, як тиждень тому Збройні сили України завдали руйнівних ударів по російській базі в районі аеродрому Мелітополя, росіяни перевезли військову техніку в Мирне. Про це повідомив Федоров.