Зранку Росія завдала 28 ударів по Миколаївщині: багато загиблих

Станом на ранок 13 липня ворог завдав 28 ударів з реактивних систем залпового вогню по різних населених пунктах Миколаївщини.

Унаслідок російських обстрілів була пошкоджена лікарня та житлові будинки, повідомив у середу заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко в Telegram.

“Також здійснили артобстріл по Вітовському району, попередньо загинули п’ять цивільних”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінські терористи вгатили по Миколаївщині: є загиблі й десятки поранених

Окупанти знищили понад 7,1 тис. цивільних об’єктів на Миколаївщині. Зокрема: об’єкти житлового фонду 4583; медичні заклади 48; навчальні заклади 280; заклади культури 119; об’єкти промислових підприємств 86; об’єкти життєзабезпечення: газо- 703, електро- 489, водо- 26 і теплопостачання 84; інші невоєнні об’єкти 665.

Без газопостачання перебувають 7272 споживачі.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські військові намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території. Миколаївщина один із найзамінованіших регіонів в Україні.

У Миколаєві у вівторк зранку, 12 липня, пролунали потужні вибухи. Місцеві жителі почали повідомляти про вибухи в соціальних мережах близько четвертої ранку. В Telegram-каналі “Новини Миколаєва” зазначили, що містяни нарахували близько 25 вибухів.

У суботу вранці, 9 липня, в Миколаєві пролунала серія вибухів. На 5:30 розриви не припинялися. Потужні звуки в Миколаєві чули під час повітряної тривоги. В області вона тривала 50 хв. з 5:08 до 5:58.
9 липня окупанти випустили шість ракет по обласному центрі. Йдеться про ракети С-300. 1 липня окупанти обстріляли Баштанський і Миколаївський райони Миколаївщини. Поранені 14 людей. Дітей серед них немає. Усіх постраждалих доправили в медичні заклади. 2 липня терористи вкотре обстріляли низку мирних населених пунктів Миколаївської області. Є загиблі й нові руйнування.