Крадені в Україні товари вивозитимуть в Росію швидше – Держдума розглядає закон

У Росії хочуть узаконити ввезення краденого українського зерна і іншої сільгосппродукції в країну.

Щоб зробити пропуск товарів на кордоні швидшим, збираються прийняти новий закон. Про це повідомили на сайті російської Держдуми.

Вже 15 липня хочуть екстрено розглянути на засіданні законопроєкт №163025-8, який внесли депутати. Пропонується спростити вивезення сільгосппродукції, внісши зміни до закону “Про митне регулювання”.

Зараз, як пояснюють у РФ, вивезенню українських товарів з тимчасово захоплених російськими військами територій заважають митники Росії. Повідомляється, що вони оформлюють продовольчі вантажі “протягом тривалого часу”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба про експорт зерна: ми на фінальній стадії

“В результаті таких заходів і нездійснення вільного пропуску фермерів через державний кордон, подальше ввезення вантажів, що особливо швидко псуються, стає безглуздим”, йдеться в повідомленні.

Тому хочуть додати до митного закону окремий розділ. Стаття “узаконить” ввезення українських товарів до Росії на основі так званого “права Євразійського економічного союзу”.

Окупанти на тимчасово загарбаних територіях Запорізької області продовжують викрадати українське зерно.

Для викрадення зерна росіяни створили “державну унітарну компанію”, діяльність якої контролює колишній депутат Верховної Ради Євген Балицький.