Бари й ресторани Косова тепер повинні безкоштовно пропонувати клієнтам питну воду

Уряд частково визнаного Косова ухвалив рішення, згідно з яким усі кафе, бари та ресторани країни повинні безкоштовно забезпечувати клієнтів питною водою.

Про це повідомляє Euractiv.

Міністр охорони здоров’я Косова Ріфат Латіфі представив нові заходи із забезпечення клієнтів закладів харчування питною водою, а також стандарти якості водопровідної води, яка вважається безпечною для пиття.

«З метою встановлення нормативних нормативів якості води, призначеної для споживання людиною… я пропоную схвалити рішення про те, що у випадках, коли гастрономічні заклади постачаються з громадського водопостачання, власник підприємства не може перешкоджати обслуговуванню клієнтів водопровідною водою», – зазначив Латіфі.

Зазначимо, що у Великій Британії та кількох європейських країнах заклади безкоштовно надають водопровідну воду на прохання клієнтів. У випадку Британії цього вимагає закон для будь-якого закладу, де подають алкогольні напої.

Водночас Косово не забезпечене цілодобовою проточною водою. Деякі муніципалітети в країні, зокрема столиця Приштина, страждають від регулярної її нестачі.

Читайте також: 

Сербія не підписуватиме угоду про взаємне визнання Косова, незважаючи на резолюцію Європарламенту.

Невизнане Косово починає вимагати від громадян Сербії для в’їзду на свою територію отримувати тимчасові посвідчення особи – так само, як робить Сербія для осіб із косовськими документами.