Братчук попередив про тактику росіян: “Промацують оборону”

Російські військові застосовують авіацію, щоб атакувати Одещину.

Такі ракетні обстріли, ймовірно, продовжуватимуться і надалі. Окупанти “промацують оборону”. Про це розповів речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук в ефірі 24 каналу.

Останні атаки відбувалися в бік Одещини з винищувачів Су-30. Випускають по регіону ракети. 12 липня російські загарбники випустили ракети типу Х-31. Такі снаряди є протирадіолокаційними.

Водночас Братчук наголосив, що командування розуміє, по чому ворог намагався ними вцілити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марченко прокоментував російський удар по Одещині

“Уже який день поспіль саме цими ракетами з літаків ворог намагається не лише обстрілювати мирні поселення, а також промацує нашу оборону, що сформувалась з початку повномасштабного вторгнення”, зазначив речник Одеської ОВА.

Оборона Одещини активно вдосконалюється. Мають нові зразки озброєння та вогневого ураження. Це не лише не тішить ворогів, а й завдає їм великої шкоди. Тому обстріли можуть повторюватися.

“Саме тому ймовірність повторних ударів залишається дуже високою. І хоча в Чорному та Азовському морях перебувають 2 ворожі субмарини й 2 ворожі надводні кораблі, зараз загарбник більше застосовує авіацію, і це відбувається буквально кожного дня”, заявив Братчук.

12 липня близько 14:30 російські окупанти завдали ракетних ударів з акваторії Чорного моря по Одещині. Цього разу ворог випустив чотири авіаційні ракети класу “повітря-поверхня” типу Х-31 з винищувачів Су-30.