Миколаївщину атакували російські терористи: є загиблі

Російські окупанти не припиняють смертельні обстріли у Миколаївській області.

12 липня об 11:35 ворог завдав два ракетні удари по Баштанці Баштанської громади, повідомив у середу у ранковому зведенні голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.

“Загинула жінка. Зруйновано котельню біля будівельного магазину, де виникла пожежа, та гаражі. Пошкоджено також вікна у багатоповерхівці”, йдеться у повідомленні.

13 липня фіксували обстріли околиць села Новоолександрівка Інгульської громади. Орієнтовно о 04:30, 13 липня, ворог також обстріляв село Широке Широківської громади. Обстріли були переважно поза межами населеного пункту. О 05:03 у Березнегуватому росіяни поцілили по лікарні та житлових будинках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міський голова Миколаєва показав страшні наслідки ранкового обстрілу

“Окупанти продовжують обстрілювати населені пункти Березнегуватської громади по лінії розмежування. Також під обстрілами опинилися території поблизу селища Березнегувате, сіл Кавказ, Семенівка та Висунськ. У Березнегуватому від ворожого вогню спалахнули поля з пшеницею”, додав Кім.

12 липня о 12:15 внаслідок обстрілів села Лимани Галицинівської громади відбулося займання на місцевому цвинтарі. Того ж дня о 16:00 зафіксували обстріли Шевченківської громади. Внаслідок ворожого вогню у селі Зоря пошкоджено житлові будинки, а в селі Шевченкове загорілися поля із зерновими.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські військові намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

У Миколаєві у вівторк зранку, 12 липня, пролунали потужні вибухи. Місцеві жителі почали повідомляти про вибухи в соціальних мережах близько четвертої ранку. В Telegram-каналі “Новини Миколаєва” зазначили, що містяни нарахували близько 25 вибухів.

У суботу вранці, 9 липня, в Миколаєві пролунала серія вибухів. На 5:30 розриви не припинялися. Потужні звуки в Миколаєві чули під час повітряної тривоги. В області вона тривала 50 хв. з 5:08 до 5:58.
9 липня окупанти випустили шість ракет по обласному центрі. Йдеться про ракети С-300. 1 липня окупанти обстріляли Баштанський і Миколаївський райони Миколаївщини. Поранені 14 людей. Дітей серед них немає. Усіх постраждалих доправили в медичні заклади. 2 липня терористи вкотре обстріляли низку мирних населених пунктів Миколаївської області. Є загиблі й нові руйнування.