У Маріуполі росіяни вигадали новий метод прихованої мобілізації. Шукають “пожежників”

В Маріуполі розпочалась чергова хвиля прихованої мобілізації.

Людей вербують через масову пропозицію роботи пожежниками. Про це повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

За його словами, набирають людей віком виключно від 25 до 30 років, без досвіду роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через окупантів Маріуполь перетворився на стихійний ринок відео

“Наші люди задля перевірки звернулись щодо “працевлаштування”. Повідомляють, що в разі згоди будуть направлені до м. Донецьк на “тренування та навчання” на пару місяців. Це цілком співпадає з попередніми інсайдами про план прихованої мобілізації в Маріуполі від окупаційної влади. Власне цікава і посада інспектор з нагляду, враховуючи що наглядати за пожежною безпекою в Маріуполі немає де”, каже він.

Андрющенко наголосив, що будь-яке працевлаштування від окупантів передбачає форму та присягу так званої ДНР.

До адміністрації колаборантів в Маріуполі надійшло розпорядження про план “мобілізації” в армію так званої ДНР. Відкриту мобілізацію запланували на середину вересня після псевдореферендуму. У першу чергу під мобілізацію підпадуть студенти “університетів” Маріуполя, некваліфіковані робітники зареєстровані на роботах в комбінаті імені Ілліча, поліцейські-колаборанти та звільнені з фільтраційних колоній. Від мобілізації на першому етапі планують звільнити працівників Маріупольського порту, залізниці, задіяних на ремонтних базах військової техніки та деякі категорії комунальників.