ЄС може надати Україні ще €500 млн військової допомоги – ЗМІ

Європейський Союз вивчає можливість надання Україні чергового траншу військової допомоги в розмірі 500 млн.

Про це заявив генеральний секретар Європейської служби зовнішніх дій Стефано Санніно, пише “Українська правда”.

“Від початку вторгнення ми надали 2 млрд військової допомоги Україні через Європейський фонд забезпечення миру, зокрема, першу в історії можливість надання летальної зброї. І ми обговорюємо виділення п’ятого траншу в розмірі 500 мільйонів євро”, сказав Санніно.

Зазначив, що Євросоюз залишається сильним і згуртованим перед обличчям російської агресії і готовий координувати надану Україні військову допомогу в рамках формату “Рамштайн”.

Четверта зустріч контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн” відбудеться 20 липня. Її проведуть у онлайн-режим.

15 червня відбулася зустріч у форматі “Рамштайн-3”. Начальники штабів і міністри оборони з близько 50 країн зібралися у Брюсселі, де розташована штаб-квартира НАТО.

Третя зустріч у форматі “Рамштайн” показала єдність НАТО й готовність надавати більше зброї Україні для боротьби за свободу й незалежність. За підсумками зустрічі Україні поставлять більше озброєння. Це гармати 155 мм, HIMARS, Harpoons та інше. Також вертольоти зі Словаччини, артилерія з Канади, Польщі та Нідерландів, РСЗВ від Німеччини.