Стало відомо, скільки ударів завдала українська авіація по позиціях РФ від 24 лютого

З початку повномасштабного вторгнення Росії українська авіація здійснила вже 1,7 тис. авіаударів по позиціях окупантів.

Також атакували склади, техніку та живу силу ворога, повідомила пресслужба Повітряних сил України 12 липня.

Зазначається, лише за останню добу українська авіація знищила склад боєприпасів ворожого угруповання військ на Південнобузькому напрямку та скупчення озброєння та військової техніки на Ізюмському та Донецькому напрямках. Не дорахувалися загарбники до 30 одиниць техніки.

Речник командування ПСУ Юрій Ігнат зазначав, що наша авіація повітряних сил разом з авіацією сухопутних військ, також вертольоти армійської авіації та транспортних бригад долають систему протиповітряної оборони противника та беруть участь в актуальних діях з підтримкою наземних військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Луганщину: бомбардувальники ЗСУ вдарили по логістичних центрах РФ

“Ми маємо повну інформацію про насичення противником засобами ППО південних та східних наших окупованих територій, тобто буквально все, що має противник на озброєнні від “Оси” і до С-400 “Тріумф”. І фактично по всіх напрямках ворог ешелоновано зробив насичену систему ППО”, сказав він в ефірі “Еспресо”.

Тим часом зенітні ракетні війська ПСУ продовжують контролювати повітряний простір, тримаючи авіацію окупантів на відстані. Протягом доби знищено одну повітряну ціль безпілотник оперативно-тактичного рівня, яким ворог здійснював повітряну розвідку.

Втрати російських окупантів в Україні на 12 липня становлять 37 470 осіб. 11 липня ще 70 загарбників поповнили лави “200-х”, за даними українського Генштабу. Найбільших втрат противник зазнав на Миколаївському напрямку.

Ворог продовжує зазнавати втрат і в техніці. Від 24 лютого також не дорахувався своїх 217 літаків та 188 гелікоптерів.