Проросійська партія через суд оскаржує заборону

Партія “Соціалісти” подала апеляцію на рішення про заборону.

Верховний суд надав їй 10 днів, щоб усунути недоліки в апеляційній скарзі, повідомляє Рух “Чесно”.

На оскарження ухвали партія мала 10 днів. Але вона направила апеляційну скаргу із запізненням і не вказала причин пропуску строку та клопотання про його поновлення.

“У скарзі не наведено обґрунтувань, у чому полягає неправильність чи неповнота дослідження доказів і встановлення обставин у справі”, йдеться в ухвалі Верховного суду.

У рішенні Восьмого апеляційного адміністративного суду йдеться, що керівник партії “Соціалісти” Євген Анопрієнко працює в інтересах антиукраїнського та підконтрольного Росії “Комітету спасіння України” та ексглави Адміністрації президента України Андрія Клюєва. Але доказів цього суд не навів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд заборонив партію адвоката комуністів

Анопрієнко був помічником Клюєва і балотувався як член “Партії регіонів”.

В одному з інтерв’ю за липень 2015 року заступник голови “Соціалістів” Леонід Кожара критикував владу за невиконання Мінських угод, “ізоляцію Донбасу” та небажання проводити прямі переговори з “адміністративною владою на Донбасі”. Про відповідальність Росії за війну він не згадував. Казав лише, що “роль Російської Федерації достатньо висока, оскільки конфлікт на Донбасі відбувається безпосередньо біля кордонів РФ”.

Представники партії ходили на проросійські телеканали.

В Україні заборонили діяльність 12 проросійських партій. Таке рішення прийнято на підставі указу президента, рішення РНБО та відповідного реагування СБУ на загрози нацбезпеці України.

Представники цих політичних сил ретранслювали офіційну позицію РФ щодо нашої держави, підтримували і популяризували антиукраїнську політику і створювали загрозу нацбезпеці України.