Голи Супряги й Волошина. “Динамо” здолало “Ліон” у першому спарингу дня

У вівторок, 12 липня, в планах київського “Динамо” на літніх міжсезонних зборах було проведення відразу двох контрольних матчів. Обидві зустрічі “біло-сині” проводили з французьким “Ліоном”.

Клуби та тренери домовилися, що команди проведуть два поєдинки різними складами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не підходять Луческу: “Динамо” роздає молодих гравців українським клубам

У першому матчі Мірча Луческу вирішив переглянути запасних гравців і найближчих резервістів. Місце у воротах зайняв Денис Бойко. У захисті вийшли Микита Кравченко, Микита Бурда, Олександр Сирота й Костянтин Вівчаренко. У центрі поля діяли Олександр Андрієвський, Володимир Шепелєв і Денис Гармаш. А Денис Антюх і Владислав Ванат мали активно допомагати Владиславу Супрязі на вістрі атаки.

Нідерландський настаник “Ліона” Петер Бош також випустив далеко не основний склад. З відомих гравців можна виділити хіба захисника Лео Дюбуа, нападника Тіно Кадевере та, звичайно ж, Лукаса Пакету.

“Динамо” могло пропустити двічі за перші 10 хв.. Спочатку Бойко відбив на кутовий удар упритул після прострілу з флангу. Подача від кутового прапорця також вийшла небезпечною. М’яч ледь не залетів у верхній кут після несильного удару. “Ліон” володів ініціативою. А дві дальні спроби Пакети вивели із себе Луческу. Румунський тренер добряче нагримав на підопічних за те, що ті дозволяли Лукасу занадто багато. В обох випадках м’яч пролітав у кількох см від стійки.

Кияни діяли здебільшого на контратаках. Одна з них мала завершитися взяттям воріт. Бурда віддав точну передачу на хід Супрязі, якого збив воротар французької команди. До м’яча підійшов Ванат, переграв голкіпера, проте влучив у стійку. Владислав не реалізував пенальті.

І все ж “Динамо” вийшло вперед у першому таймі. На 28-й хв. Гармаш продерся лівим флангом, виграв боротьбу в захисника й увійшов до штрафного майданчика. Денис не поскупився та віддав на вільного Антюха, котрий переправив м’яч у сітку. На 32-й хв. “біло-сині” забили вдруге, та гол Ваната не зарахували через офсайд.

На початку другого тайму команди обмінялися небезпечними моментами. Ванат пробивав у падінні після прострілу з правого флангу воротар відбив м’яч на кутовий. Біля володінь Бойка було набагато спекотніше. Кадевере й Пакета втратили три моменти. Особливо епічним був промах Тіно з кількох метрів. Голкіпер помилився на виході, але нападник пробив вище поперечини в моменті, коли важче було не влучити в площину воріт.

В одній з атак у відповідь забив Супряга. Форварда, якого деякі ЗМІ вже відправили в оренду, нарешті прорвало. Владислав красивим і точним ударом поцілив у дальній кут від стійки. Були в нього нагоди і на дубль, і на хеттрик. М’яч двічі відскакував до нападника після рикошетів. І двічі він пробивав у воротаря. Тотально не щастило сьогодні й Ванату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтроверт і не знає мови екстренер “Динамо” пояснив, чому Супряга не заграв в Італії

“Ліон” дуже швидко відігрався. Мохамед Ель-Аруш майже з лінії штрафного майданчика пробив у верхній кут. Бойко не дотягнувся до м’яча. Після чого головний тренер французького клубу змінив ледь не весь склад.

Молоді гравці французького клубу створити конкуренцію досвідченішим киянам не змогли. А наприкінці поєдинку голом відзначився Вікентій Волошин, встановивши остаточний рахунок зустрічі 3:1. Півзахисник отримав передачу від Тимчика, розвернувся та пробив у дальній кут з-під захисника. Ще більше, ніж Ванату, не щастило Кадевере. На останніх секундах він втратив ще один шанс.

Другий із двох запланованих спарингів між “Динамо” та “Ліоном” розпочнеться о 22:00 за київським часом.