Головні новини дня: обстріли міст та обмін полоненими

Gazeta.ua нагадує головні новини вівторка, 12 липня.

З російського полону звільнили п’ятьох українців. Серед них військовослужбовець Збройних сил Україн, колишній працівник поліції та троє цивільних осіб. Один зі звільнених має серйозне бойове поранення.

Також Україні вдалося повернути тіла 30 загиблих захисників. Полеглих воїнів передадуть родинам для гідного поховання.

Невелика частина Луганської області залишається під контролем Збройних сил України. Тривають запеклі бої. Російські солдати втрачають техніку й особовий склад. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Він додав, що у Луганській області ЗСУ підірвали багато ворожих складів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: HIMARS у дії: ЗСУ утилізували російського командира

Після успішного знищення російського складу в Новій Каховці Збройні сили України одразу поцілили по складу в Чарівному. На Херсонщині у Бериславському районі ЗСУ зупинили російську диверсійно-розвідувальну групу до 10 осіб. Про це розповів речник оперативного командування “Південь” Владислав Назаров. На світанку ворог завдав масованого ракетно-артилерійського удару по Миколаєву та передмістю. Реактивними системами залпового вогню “Смерч” та зенітно-ракетними системами С-300 з тимчасово окупованої Херсонщини обстріляли декілька районів міста.

Зросла кількість загиблих у місті Часів Яр на Донеччині. Там від російського обстрілу житлової п’ятиповерхівки загинули 43 людей. Серед загиблих дитина.

Російські окупанти обстріляли цивільних на горі Крем’янець у захопленому Ізюмі Харківської області. Люди там зібралися, щоб зателефонувати рідним. Зараз відомо про одного загиблого чоловіка, майже 10 поранених. Інформація про постраждалих уточнюється.