Мер Херсона досі в полоні окупантів: що каже його помічниця

Мер Херсона Ігор Колихаєв вже два тижні перебуває в полоні окупантів.

Його викрали ще 28 червня і жодних новин про його стан немає. Про це повідомила радниця міського голови Галина Ляшевська.

“Уже два тижні ми не бачили й не чули нічого про викраденого Ігоря Колихаєва. Не хочу розсилати по соцмережах нудні емоції про те, як ми сумуємо за ним і на скільки років за ці 14 днів ми всі постаріли, хвилюючись за нього”, написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто керує Херсоном після викрадення Колихаєва

Ляшевська просить українців допомогти. Можна поширити пост про опір мера Херсона.

“Ви часто запитуєте, чим можете допомогти. Можна: лайкнути і поширити нехай всі ваші друзі в різних країнах і всі херсонці, куди б їх зараз не кинула війна, знають, що мер Херсона чинить опір і бореться. Чоловіки не здаються” зазначила Ляшевська.

Про викрадення Ігоря Колихаєва стало відомо 28 червня. Окупанти посадили його в автобус і вивезли у невідомому напрямку. Перед цим обшукали кабінет мера. Забрали жорсткі диски з комп’ютерів, відчинили всі сейфи, шукали документи.

Колихаєв перебував у Херсоні з першого дня окупації. У квітні заявив, що залишається в місті, але відмовляється від співпраці з окупаційною “адміністрацією”, поставленою російськими військовими.

Він звертався до президента Володимира Зеленського з проханням заявити, що Україна бореться за Херсон і цінує кожного його жителя.