Росія звинуватила Україну в “теракті” в Новій Каховці

В Російській Федерації незадоволені тим, що Україна деокуповує власні території та розповсюджує фейки.

Тож Росія порівняла події в Новій Каховці з терактами у Бейруті. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексдепутат незаконно переписував майно українців на себе: подробиці

“На тлі знищення складів із боєприпасами в Новій Каховці пропаганда РФ поширила фейк, що ООН начебто “засудила дії ЗСУ” на тимчасово окупованій території Херсонщини”, йдеться у повідомленні.

Насправді представник ООН Фархан Хак сказав, що організація не має “коментарів щодо цього конкретного питання”, загалом ООН виступає проти “будь-яких воєнних дій, які призводять до руйнування цивільних будівель”.

Увечері 11 липня Збройні сили України вдарили по складу боєприпасів загарбників у Новій Каховці. Почалася детонація та пожежа. Повідомлялося, що на момент удару на базі був великий автопарк техніки окупантів. Зокрема, понад 40 бензовозів.

Пропагандистський ЗМІ писав, що удар ЗСУ нібито припав по складах із селітрою, “пошкоджені ринок, лікарня та будинки”.

Оперативне командування “Південь” підтвердило знищення ворожого складу з боєприпасами в тимчасово захопленій Новій Каховці на Херсонщині. У результаті прицільного попадання противник недорахувався живої сили та військової техніки, повідомило командування 12 липня.