Після звільнення Зміїного перші вісім суден зайшли в українські порти за зерном

Україна почала використовувати канал гирла Бистре Дунай – Чорне море для заходу суден, що перевозять агропродукцію. Це стало можливим після вигнання окупантів з острова Зміїний.

Про це повідомила Адміністрація морських портів України. «Враховуючи звільнення від російських військ острова Зміїний та скупчення великої кількості суден в очікуванні проходження каналом Суліна, стало можливим використання каналу гирла Бистре суднового ходу р.Дунай – Чорне море для заходу/виходу суден, що перевозять агропродукцію», – йдеться у повідомленні.

Звільнення острова Зміїного відкрило гирло Бистре в дельті Дунаю для суден з зерном - новини України, Транспорт - LIGA.net

Військово-морські сили ЗСУ повідомляють, що перші 8 суден вже зайшли через канал до дунайських портів в Україні, щоб вивезти зерно.

Росіяни заблокували українські морські порти, але дунайські працюють у звичайному режимі, і Мінінфраструктури працює над збільшенням їхньої потужності.

Кабінет міністрів України виділив 250 млн грн для гарантування безпеки судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та перевезень залізничним транспортом. Кошти виділяються Міністерству інфраструктури з резервного фонду держбюджету.