Похолодання до +11°С і дощі з грозами: прогноз погоди на завтра

13 липня у Києві, хоча й короткочасно, проте погода очікується некомфортна.

Близькість циклону спровокує дощі, а південно-західний вітер посилиться до штормових поривів, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

“Для тих, хто цікавиться завтра ще й очікуються магнітні бурі. Найближча синоптична перспектива вже у четвер дощі припинятимуться, сонечко переможе, температура повітря згадає, що зараз середина літа, а тому потепліє”, йдеться у повідомленні.

У столиці в середу похолодає до +16…19°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниження температури та грозові дощі: синоптики оновили прогноз

У західних областях 13 липня очікуються помірні дощі, низька температура повітря, у межах +17…22°С. На Закарпатті буде тепліше, до +23…25°С. На високогір’ї Карпат дуже холодно: вночі +3…7°С, а вдень +5…11°С. У північних областях завтра пройдуть помірні дощі, подекуди з грозами, сильний вітер, +16…22°С.

У центральній частині країни спочатку буде сухо. Вдень у середу дощі з’являться на Вінниччині, а ввечері опади можливі по всьому центру, проте короткі та невеликі. Протягом дня +20…24°С. У Дніпрі буде до +26°С, а на Вінниччині +18…20°С.

У східних областях завтра пануватиме суха сонячна погода, температура повітря становитиме +25…28°С.

У південній частині України більша частина доби 13 липня буде з сухою погодою, лише завтра ввечері короткочасні дощі пройдуть в Одеській та Миколаївській областях. Повітря прогріється до +25…28°С.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.