“Росіяни намагаються винищити українську націю” – олімпійська призерка з Білорусі

Росія намагається винищити українську націю.

Про це в ефірі YouTube-каналу “ЧестнОк” заявила білоруська призерка Олімпійських ігор Олександра Герасименя.

“У мене немає якоїсь прямо ненависті (до росіян. Gazeta.ua). Я просто починаю розрізняти, хто ми є, і хто є росіяни. Коли нам нав’язують те, що не належить нам, і забирають те, що наше, у мене виникає природна реакція захищатися. Я відношу росіян до тих, хто зараз активно топить за війну, хто активно намагається винищити українську та білоруську нації. Це ті, хто вважає, що їхня нація вища, ніж ми”, сказала спортсменка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Росіян завжди всі недолюблювали” віцечемпіонка світу зі стрибків у воду Лискун

За її словами, ці люди взагалі не знають своєї історії та намагаються привласнити те, що їм не належить.

“Тут я буду активно, досить агресивно виступати проти. І говорити з ними досить різко. Було завжди таке ставлення до росіян. Тому що вони приходили, всіх убивали, різали, вивозили, все забирали. Це те саме, що відбувається зараз. Це в крові. Це традиція, це історія цього народу. Які ми брати?” риторично запитала Герасименя.

Олександра Герасименя плавчиня з Білорусі, дворазова віцечемпіонка Олімпійських ігор-2012, бронзова призерка Олімпійських ігор-2016, чемпіонка світу та Європи.

2020 року вимагала визнати недійсними вибори президента Білорусі. Через це їй довелося виїхати до Вільнюса, а потім до Києва, де була до початку російського вторгнення. Тепер переїхала до Варшави.