На Луганщині йдуть вирішальні бої. ЗСУ підривають склади окупантів – Гайдай

Невелика частина Луганської області залишається під контролем Збройних сил України.

Тривають запеклі бої. Російські солдати втрачають техніку й особовий склад. Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у національному телемарафоні, передає Gazeta.ua.

“Зараз вони (росіяни. Gazeta.ua) перейшли до постійних обстрілів. Намагаються з’ясувати слабкі місця в нашій обороні. Вони відправляють диверсійно-розвідувальні групи. По 10-20 людей запускають. Відбуваються невеликі атаки”, каже.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вдарили по штабу загарбників у окупованій Кадіївці

Гайдай додає, що в Луганській області ЗСУ підірвали багато ворожих складів.

“За останній тиждень це було не один і не два рази. По потужності вибухів ми можемо говорити, що там були величезні склади артилерії. Найімовірніше, це набої для гармат великих калібрів і реактивних систем залпового вогню”, пояснює.

Гайдай каже, що окупанти налякані точковими й влучними підривами.

“Вони триматимуть зброю в автомобілях і перевозитимуть. Або триматимуть артилерійські склади в школах і дитячих садочках. І якщо, не дай Боже туди буде приліт і склад підірветься, і там навіть нікого не буде, все одно вони розганятимуть пропаганду, що там були діти й українські військові обстрілюють школи”, підсумував.

Авіацією ворог намагається витиснути українських захисників із Луганської області. Наші бійці тримають оборону та протидіють спробам росіян створити умови для майбутніх наступальних дій.

Під час “оперативної паузи” окупанти не припинили артилерійські та ракетні удари. Намагаються захопити невеликі населені пункти, розташовані на межі Луганської та Донецької областей, аби блокувати великі міста. Щонайменше від чотирьох авіаударів потерпали села й селища 11 липня.