Ворота до Слов’янська та Краматорська: чому РФ хоче захопити трасу Київ – Харків – Довжанський

За даними британської розвідки, російські війська, імовірно, намагатимуться встановити контроль над трасою Київ Харків Довжанський.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко впевнений, що їм це зробити не вдасться. Про це він сказав в телемарафоні “Єдині новини” 12 липня, передає Gazeta.ua.

Згадана траса має стратегічне значення, адже напрямку веде до Слов’янська та Краматорська. Нею також можна дістатися Бахмуту.

За словами Кириленка, трасу окупанти намагалися захопити ще весною. Наступ на неї почали з населеного пункту Долина 18 квітня. Однак успіхом для ворога він не увінчався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині йдуть вирішальні бої. ЗСУ підривають склади окупантів Гайдай

“Він вимушено змінив свій тактичний рух по інших населених пунктах. Це пряма відремонтована сучасна траса. Тому звичайно вона для нього важлива для швидшого і ефективнішого просування. Техніка може пройти більш швидко, як вважав ворог ще у квітні”, пояснив голова ОВА.

Кириленко наголосив, що українські військові знають про плани ворога щодо траси і не дозволять їх втілити.

“Професійність Збройних сил і та скоординованість позицій наша з ними… ми розуміємо, що робити, що встановлювати і як надалі продовжувати укріплюватися”, запевнив Кириленко.

Окупаційні війська Росії в Донецькій області щодня намагаються прорвати оборону українських захисників. Поки що їм це не вдається. Загарбники з втратами відходять назад, повідомляв Павло Кириленко.

ЗРосія зосередила на Донеччині “суттєву кількість” бойових тактичних груп. Їх фіксують на Бахмутському, Сіверському напрямках. І в напрямку Лиманському до міст Слов’янськ, Краматорськ із напрямку Долини. Тривають бої.

На підконтрольній Україні території Донеччини залишається приблизно 340 тис. мирних людей. Евакуація в області не зупиняється.