Бої на Донеччині: ЗСУ змусили ворога відійти назад

Окупаційні війська Росії в Донецькій області щодня намагаються прорвати оборону українських захисників.

Поки що їм це не вдається. Загарбники з втратами відходять назад, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в телемарафоні “Єдині новини” 12 липня, передає Gazeta.ua.

“Противник відходить на попередні позиції. При цьому зазнає втрат у живій силі й броньованій техніці. Збройні сили також здійснюють контрбатарейну роботу. Але більше подробиць вже від Генерального штабу (буде. Gazeta.ua)”, сказав Кириленко.

За його словами, Росія зосередила на Донеччині “суттєву кількість” бойових тактичних груп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розповів про подальші плани Путіна

“Не можу сказати, що вона максимальна. Але це дійсно значне накопичення”, уточнив Кириленко.

Значне зосередження ворожих БТГр фіксують на Бахмутському, Сіверському напрямках. І в напрямку Лиманському до міст Слов’янськ, Краматорськ із напрямку Долини, за словами Кириленка.

“Також Збройні сили не забувають про необхідність оборони на Донецькому напрямку Мар’янка, Красногорівка й Авдіївка. Вся лінія фронту під постійними обстрілами”, додав голова ОВА.

11 липня російські окупанти на Донеччині обстріляли шість населених пунктів. Росіяни завдали вісім ударів по населенню, знову вбили та поранили мирних жителів регіону. Розстрілювали артилерією, танками та ракетами. Під вогнем ворога опинилися міста Сіверськ, Слов’янськ, Бахмут, Торецьк, а також села Новомиколаївка й Опитне.

У Часовому Ярі триває розбір завалів багатоповерхівки, яку зруйнувала російська ракета 10 липня. Рятувальники знайшли вже 35 загиблих, дев’ятьох врятували. Серед жертв 9-річний хлопчик.