США заявили про провал стратегічних планів Путіна в Україні

У Сполучених Штатах Америки вважають, що армії Російської Федерації не вдалося здійснити у війні проти України стратегічні плани російського диктатора Володимира Путіна.

Глава Кремля хотів не лише захопити українські землі, але й стерти українську ідентичність, заявив під час брифінгу радник з національної безпеки США Джейк Салліван.

“Росіяни провалили свої стратегічні цілі в Україні. Вони не досягли їх: Київ вистояв, Харків і Одеса також. Великі міста України на більшій території країни в українських руках, їх мужньо та вміло захищають українські військові за підтримки Сполучених Штатів і союзників по НАТО”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змінюють тактику, але не стратегію: генерал розкрив плани РФ щодо Донеччини

Вашингтон упевнений, що Путіну не вдасться домогтися успіхів.

“Ми продовжимо працювати з українськими військовими й українським урядом над стратегією, яка врешті-решт досягне цілей як на полі бою, так і за столом переговорів”, додав Салліван.

Наступ російської армії на Донбасі не можна назвати успішним, попри взяття окупантами окремих населених пунктів. Терористи зазнали на даному напрямку значних втрат і не виконали поставлених на початку наступу завдань.