Завербований агент РФ вступив у лави ЗСУ і “зливав” інформацію ворогу

Уродженець міста Святогірськ Донецької області отримав вісім років в’язниці за співпрацю з терористичною організацією ДНР та державну зраду.

У березні 2017-го проросійськи налаштований чоловік добровільно вступив до так званої “Республіканської гвардії ДНР” та брав активну участь у її діяльності, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора 12 липня.

В ОРДО зрадник налагодив співпрацю з представником Федеральної служби безпеки Російської Федерації. За його завданням, за два роки вступив на військову службу у Збройні сили України. І “зливав” інформацію ворогу, стверджують в ОГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помічник нардепа від “Слуги народу” виявився російським шпигуном ЗМІ

“Бувши українським військовослужбовцем, завербований агент передавав інформацію військового характеру про особовий склад і морально-психологічний стан військ, місця розташування військової техніки ЗСУ, складів зброї та паливно-мастильних матеріалів, а також дані про малозахищені місця військової частини для проникнення на її територію”, додали в повідомленні.

Зазначається, засуджений провину визнав у повному обсязі. Також сприяв досудовому розслідуванню та “надав ґрунтовні покази” щодо інших учасників так званої ДНР.

“З урахуванням цих обставин вироком суду чоловіка засудили до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна”, підсумували у відомстві.

Зрадників України можуть засудити від 10 до 12 років позбавлення волі за пособництво країні-агресорці. Верховна Рада посилила відповідальність за колабораціонізм, ухваливши відповідний законопроєкт.