У Луганській ОВА колаборантів немає – Гайдай

У Луганській обласні військовій адміністрації немає колаборантів.

Декілька людей залишилися на окупованій території, але майже всі виїхали. Про це заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

“Залишилися тільки наші працівники, які доглядають за лежачими батьками. Таких людей одиниці й вони не пішли на співпрацю з окупантами”, каже.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайдай розповів про подальші плани Путіна

Після окупації більшість голів ВА чи об’єднаних територіальних громад виїхали.

За словами Гайдая, йде робота по збору даних руйнацій на територіях та обліку людей, які перемістилися в різні регіони країни та їхніх потреб. Тепер фокус уваги на підтримці жителів Луганщини, де вони не були б.

“Звичайно, не забудемо кожного зрадника нашої Луганщини, яку посаду б він не обіймав при орках. Ви пішли проти рідної землі, на вас чекає відповідна доля”, наголосив.

Авіацією ворог намагається витиснути українських захисників із Луганської області. Наші бійці тримають оборону та протидіють спробам росіян створити умови для майбутніх наступальних дій.

Під час “оперативної паузи” окупанти не припинили артилерійські та ракетні удари. Намагаються захопити невеликі населені пункти, розташовані на межі Луганської та Донецької областей, аби блокувати великі міста. Щонайменше від чотирьох авіаударів потерпали села й селища 11 липня.