Окупанти дезертують, а українські партизани на них вдало “полюють” – ISW

Російські окупанти почали частіше тікати з війни.

Українські партизани вдало “полюють” на колаборантів та окупантів. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

“Проросійський Telegram-канал “Москва зовет” опублікував зображення рекламного щита з інформацією про 300 військовослужбовців 205 окремої мотострілецької бригади 49 загальновійськової армії РФ. Усі ці військовослужбовці відмовилися брати участь у бойових діях в Україні”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працюють партизани: на гауляйтера Мелітополя скоїли замах

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що 205-та окрема мотострілецька бригада (базується в Будьоннівську Ставропольського краю) ще 3 березня була перекинута до Маріуполя й Запорізької області.

“Рекламний щит підтверджує звіт українського Генштабу про те, що у російських військах почастішали випадки непокори й дезертирства”, зазначають у ISW.

В окупованій Калинівці Херсонської області група російських дезертирів віком 1820 років намагається втекти з війни. Вони одягнуті в однострій російського зразка без знаків розрізнення та головних уборів. Просять їжу та воду у місцевих. Один із них може бути поранений.

При собі мають три автомати Калашникова. Йдуть у бік Криму. Пересуваються вночі, вдень переховуються.

Росіяни тікають із війни через великі втрати після точних ударів української артилерії. Найчастіше намагаються добратися до окупованого Криму через Арабатську стрілку. Цей маршрут у них вважається безпечним та добре “відпрацьованим”.