У Конгресі США закликали Єрмака піти у відставку

Конгресвумен Сполучених Штатів Америки Вікторія Спартц закликала керівника Офісу президента України Андрія Єрмака піти у відставку.

Спартц 11 липня заявила, що Єрмак розпочав наклепницьку кампанію проти неї.

“Безліч американців і європейців вже давно відчувають серйозні побоювання з приводу Єрмака. Якби він був державним діячем, як людина з і без того сумнівною репутацією, він би подав у відставку цієї зими. Він запевняв українське керівництво в тому, що жодного нападу з боку РФ не станеться, а це знизило готовність України. Однак ніколи не пізно вчинити правильно”, ідеться у її заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон повідомив, коли відбудеться “Рамштайн-4”

Спартц також стверджує, що замість визнати свою армію та розпочати загальнонаціональні зусилля для її підтримки, Київ “на чолі з Андрієм Єрмаком грає в політику”. За її словами, “Київ, схоже, має гроші на реконструкцію другорядної інфраструктури, але не має грошей на підтримку солдатів, наприклад, на давно обіцяне житло для бійців АТО”.

Членкиня Палати представників США Вікторія Спартц звернулася до президента Джо Байдена з проханням перевірити можливі “російські зв’язки” глави Офісу президента України Андрія Єрмака.

Уривок листа в якому Спартц згадує Єрмака, прикритий чорною плашкою. Але у загальному описі листа є коротка згадка про нібито наявність “різноманітної розвідувальної інформації щодо дій пана Єрмака в Україні та його імовірних зв’язків з Росією”. Відповідний лист опублікували у мережі.

У МЗС розкритикували звернення Спартц, заявивши, що її дії “є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з РФ”.

Спартц заявила, що президент України Володимир Зеленський “повинен вирішити проблему” Єрмака і закликала МЗС України серйозно ставитися до її заяв.