ЗСУ відбили наступи росіян під Краснопіллям та Мар’їнкою

11 липня війська агресора намагалися наступати на Слов’янському та курахівському напрямках, але були биті.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ про ситуацію на фронтах.

Так, за даними Генштабу, основні зусилля російські загарбники зосереджують на встановленні остаточного контролю над Луганською областю, спробах оточення угруповання Сил оборони в Донецькій області, утриманні сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом та блокуванні морських комунікацій України в Чорному морі.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку підрозділи російських військ продовжують перебувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей і демонструвати свою присутність застосуванням артилерії. Так, ворог обстріляв райони Карповичів та Миколаївки Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів на Харківському напрямку та недопущенні просування українських військ до державного кордону.

У районах населених пунктів Харків, Базаліївка, Петрівка, Руські Тишки, Коробочкине, Слатине, Прудянка, Нове, Рубіжне, Благодатне, Кутузівка, Золочів, Черкаські Тишки, Перемога, Питомник та Руська Лозова російські війська здійснювали обстріли зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків.

Неподалік Леб’яжого, Верхнього Салтова та Прудянки ворог завдав ударів з вертольотів Ка-52. Біля Прудянки вів повітряну розвідку за допомогою безпілотника.

На Слов’янському напрямку загарбники здійснюють вогневе ураження зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Дібрівне, Мазанівка, Богородичне, Адамівка, Курулька, Черкаське, Краснопілля, Маяк та Новомиколаївка. Поблизу Богородичного ворог завдав авіаційного удару. У напрямку Краснопілля українські захисники відбили черговий ворожий штурм та звели нанівець усі спроби росіян просунутися далі.

На Краматорському та Бахмутському напрямку загарбники вели артобстріли на завдавали авіаударів.

На Курахівському напрямку ЗСУ вже традиційно змусили тікати ворога, коли той спробував наступати у напрямку Мар’їнки.

На Південнобузькому напрямку противник намагається утримати зайняті рубежі та не допустити наступу Сил оборони України.

11 липня українські бійці вибили російських окупантів із села Іванівка в Херсонській області.

У Токмаку на Запоріжжі місцеві жителі повідомили у соцмережах, що чули звук кількох влучань у районі, де розташована військова частина та склади боєприпасів російських окупантів.

Тим часом втрати окупантів за весь час війни в Україні перевищують вже 37 тис. осіб.