У Зеленського закликали олігархів брати приклад з Ахметова

Рішення Ахметова відмовитися від своїх медіа є «гідним прикладом».

Про це радник глави Офісу президента Михайло Подоляк написав у Twitter. «Ключова риса зрілих держав – обов‘язковість виконання законів. Закон про деолігархізацію – початок нової сторінки у відносинах держави та бізнесу. Відносинах, заснованих на прозорості та відмові від кулуарщини. Сьогодні маємо гідний приклад від групи СКМ — закон один для всіх», – написав він.

Нагадаємо, український мільярдер Рінат Ахметов заявив, що змушений вивести свою інвесткомпанію SCM з медійного бізнесу та передати його державі через положення законну про олігархів.

Ухвалений Радою закон передбачає одним із критеріїв визначення олігарха наявність медіа-бізнесу.

Ще у травні в Україні мав запрацювати реєстр олігархів з конкретними прізвищами, який доручено було скласти РНБО. Її секретар Данілов виправдовувався, що для цього нема указу президента.

Але про деолігархізацію українській владі нагадала Єврокомісія – у її рішенні щодо надання Україні статусу кандидата на вступ у ЄС є цілий пункт, присвяченій цій темі. Якщо українська влада не проведе деолігархізацію, переговори про вступ до ЄС просто не розпочнуться.