ЄС визначився із сьомим пакетом санкцій проти росі – Bloomberg

Європейський Союз планує представити новий пакет санкцій проти росії через її війну в Україні найближчими тижнями. Питання газу в них не буде.

Про це агентству Bloomberg повідомляють джерела, обізнані з питанням.

Санкції можуть включати обмеження на імпорт російського золота, заходи для закриття можливостей для ухиляння від попередніх санкцій, і нові санкційні списки фізичних і юридичних осіб.

Обговорення механізмів обмеження ціни на російську нафту тривають, і навряд чи завершаться найближчим часом, кажуть джерела агентства. Деякі країни-члени ЄС наполягали на розширенні санкцій блоку щодо газу, але переважна більшість країн проти.

Нагадаємо, Україна направила до Європейського Союзу свої пропозиції щодо сьомого санкційного пакету проти рф.

Зокрема, українська сторона хоче, щоб ЄС включив у сьомий пакет санкцій проти рф тотальне ембарго на російські енергоносії.

Президент Володимир Зеленський вважає, що сьомий санкційний пакет ЄС має бути настільки відчутним для росії, як шість попередніх разом узяті.

Проте раніш Рікард Йозвяк зазначав, що ЄС поки що не має жодних міркувань щодо запровадження сьомого пакету санкцій проти рф: у проекті комюніке, за підсумками саміту лідерів ЄС, сьомий санкційний пакет навіть не згадувався.